Внимание! Ето за кого бирата е опасна

Ако имате диабет, никога не употребявайте напитакта

Внимание! Ето за кого бирата е опасна | StandartNews.com

 

Лятото идва, а най-масовото питие – студената бира е в почти всеки хладилник. Ето, обаче при  кои заболявания трябва да избягвате пиенето на този алкохол

Бирата е популярно алкохолно питие, което се наслаждават милиони хора по света. Тя може да бъде част от социални срещи, спортни събития или просто момент за релаксация след напрегнатия работен ден. Въпреки това, има някои заболявания и състояния, при които е препоръчително да се избягва консумацията на бира. Днес ще ви разкажа за някои от тях и какви са възможните рискове.

 1. Диабет Хората, страдащи от диабет, трябва да бъдат внимателни при консумацията на бира поради нейното високо съдържание на въглехидрати. Бирата съдържа малцина, която може да повиши нивата на захар в кръвта. Това може да бъде особено проблематично за диабетиците, които се нуждаят от постоянен контрол върху нивата на захар в организма си. 2. Хепатит

При хората с хепатит или други заболявания на черния дроб, консумацията на алкохол, включително бира, може да има сериозни последици. Алкохолното съдържание в бирата натоварва черния дроб и може да увеличи риска от напреднало увреждане на органа. Освен това, някои лекарства, които се използват при лечението на хепатит, могат да се взаимодействат негативно с алкохола, което допълнително увеличава риска за здравето.

3. Целиакия

Целиакията е автоимунно заболяване, при което тялото не понася глутена, който се съдържа в пшеницата, ечемика и ечемичния малц - основни съставки на бирата. Хората с целиакия трябва да избягват бира и други алкохолни напитки, които съдържат глутен, за да предотвратят нежелани симптоми и увреждания на тяхната дебелочревна система.

4. Хипертония

Хипертонията, или високото кръвно налягане, е сериозно заболяване, което може да бъде влошено от консумацията на алкохол, включително бира. Бирата съдържа алкохол, който може да повиши кръвното налягане и да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания. Хората с хипертония трябва да бъдат особено внимателни и да се консултират с лекар, преди да консумират бира или други алкохолни напитки. Важно е да се отбележи, че всеки човек е различен и е важно да се консултирате със своя лекар, преди да включите бира или други алкохолни напитки в своята диета, особено ако имате някакви заболявания или състояния. Лекарят ви ще може да ви предостави персонализирани съвети и насоки, съобразени със специфичните ви нужди и здравословно състояние. Винаги е по-добре да бъдете информирани и да предприемете предпазни мерки, за да се грижите за своето здраве и добробитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай