Внесоха 660 000 подписа в подкрепа на правителството

Внесоха 660 000 подписа в подкрепа на правителството | StandartNews.com

София. Гражданската инициатива "За нов обществен договор" връчи 660 000 подписа в подкрепа на кабинета на премиера Пламен Орешарски. До момента събраните подписи от инициативата са 1 милион и 400 хиляди, като организацията по събирането на подписи ще продължи в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Повече от 10 минути трая процедурата по внасянето на 33-те кутии в сградата на Министерския съвет. Премиерът заяви, че подкрепата за политиката на правителството дава увереност на управляващите.

След среща, продължила един час, Орешарски сподели, че гледа на подкрепата като на възможност да се работи за изпълнение на целите - отговорно управление в интерес на всички български граждани: "Естествено в това число има и такива, които не ни подкрепят, тъй като българското общество е изправено пред много предизвикателства", допълни още той.

Стоян Тодоров от гражднската инициатива "За нов обществен договор" е доволен от стила на управление: "Затова излязохме зимата, това искахме - реален диалог между гражданите и институциите. Правителството го показа, допускат се грешки, но който не работи, той не греши. Пожелавам и на правителството, и на Народното събрание, и на президента да работят. Имаме една единствена цел - да си изправим държавата на крак".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай