Влаковете с нов маршрут

Влаковете с нов маршрут | StandartNews.com

От днес е в сила новото разписание за движение на влаковете и новите маршрутни линии. Ивайло Георгиев от БДЖ подчерта пред БНР, че ще има една допълнителна линия Русе-София, както и две за летния сезон - Варна-София и Бургас-Русе. Ще има изменено разписание по някои маршрути, а емблематичният ускорен влак "Чайка" ще се движи само в определени дни, защото около Карлово и в отсечката Карнобат-Бургас се извършва ремонт.

"Влакът ще се движи всеки петък от София. Тогава има най-голямо търсене. Влакът ще го има, когато има поредица от празнични дни. В дните, когато влакът няма да се движи, ще има удължен маршрут на един от пътническите влакове, които обичайно се движет между Бургас и Сливен. Неговият маршрут ще бъде удължен до Казанлък. Ще има връзки за направление Стара Загора и Велико Търново", каза той.

Освен всекидневните композиции до съседните държави, от днес се възстановява и възможността да се пътува с влак до Москва и до централноевропейските държави:

От началото на тази година, беше преустановено движението на директните вагони от Москва за София, поради усложнените взаимоотношения между Украйна и Русия. Ще започне изпълнението на редовна линия между Москва и София през Минск, Варшава, Братислава, Будапеща, Белград и София.

БДЖ започва от утре предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за предстоящите празници. Предварителната продажба и резервации ще се правят във всички железопътни гари и бюра в страната през периода от 14-и декември до 3-и януари. Няма да има извънредни влакове през почивните дни за Коледа и Нова година, каза Ивайло Георгиев:

Извънредни влакове не се предвиждат, но ще се предоставят допълнителни места в съществуващите влакове. Ще направим всичко възможно да предоставим и допълнителни места за спални вагони. Що се касае до седящите места, все още няма голямо търсене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай