Сряда,

Влаковете с нов маршрут

От: Администратор -
1543
Влаковете с нов маршрут
A
A
A

От днес е в сила новото разписание за движение на влаковете и новите маршрутни линии. Ивайло Георгиев от БДЖ подчерта пред БНР, че ще има една допълнителна линия Русе-София, както и две за летния сезон - Варна-София и Бургас-Русе. Ще има изменено разписание по някои маршрути, а емблематичният ускорен влак "Чайка" ще се движи само в определени дни, защото около Карлово и в отсечката Карнобат-Бургас се извършва ремонт.

"Влакът ще се движи всеки петък от София. Тогава има най-голямо търсене. Влакът ще го има, когато има поредица от празнични дни. В дните, когато влакът няма да се движи, ще има удължен маршрут на един от пътническите влакове, които обичайно се движет между Бургас и Сливен. Неговият маршрут ще бъде удължен до Казанлък. Ще има връзки за направление Стара Загора и Велико Търново", каза той.

Освен всекидневните композиции до съседните държави, от днес се възстановява и възможността да се пътува с влак до Москва и до централноевропейските държави:

От началото на тази година, беше преустановено движението на директните вагони от Москва за София, поради усложнените взаимоотношения между Украйна и Русия. Ще започне изпълнението на редовна линия между Москва и София през Минск, Варшава, Братислава, Будапеща, Белград и София.

БДЖ започва от утре предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за предстоящите празници. Предварителната продажба и резервации ще се правят във всички железопътни гари и бюра в страната през периода от 14-и декември до 3-и януари. Няма да има извънредни влакове през почивните дни за Коледа и Нова година, каза Ивайло Георгиев:

Извънредни влакове не се предвиждат, но ще се предоставят допълнителни места в съществуващите влакове. Ще направим всичко възможно да предоставим и допълнителни места за спални вагони. Що се касае до седящите места, все още няма голямо търсене.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички