ВКС прати Жоро Инкасото за 12 г. в затвора

ВКС прати Жоро Инкасото за 12 г. в затвора | StandartNews.com

Пловдив. Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата от 12 години на бившия охранител на инкасо кола от Пловдив Георги Енев, известен като Жоро Инкасото.

Енев и адвокатите му обжалваха решението на апелативните магистрати с аргумента, че липсват мотиви за утежняващи обстоятелства за вината му и има допуснати процесуални нарушения, предаде БНР.

ВКС отхвърли техните тези, както сториха това и в Пловдивския апелативен съд. Върховните съдии припомнят, че размерът на присвоената от Енев сума е 50 пъти по-висока от необходимото, за да се квалифицира случаят като особено тежък.

Георги Енев е осъден за длъжностно присвояване на близо 1,5 милиона лева от инкасо автомобил, на който той бе охранител. При един от курсовете на 22-ри юни 2012-а г. той помолил колегата си да му купи дюнер и кафе. Докато другият охранител се редял на опашка, Енев потеглил с автомобила, след което прехвърлил сумата в своята кола и изчезнал. След това се укриваше успешно над две седмици, в крайна сметка сам се предаде на полицията.

Енев не каза къде е скрил парите. В същото време Енев се призна за виновен и делото се гледаше по съкратената процедура. Признаването на вината задължи съда да му намали присъдата с една трета от максималното наказание за този състав от Наказателния кодекс и това редуцира наказанието му до 12 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай