Вторник,

Вижте как се къпе руска студентка

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Отличничка от Московската художествено-промишлена академия стана финалистка в конкурса Lexus Design Award 2020 с разработката си на преносимо „къпещо“ устройство, наречено Lick, съобщава "Фаст Къмпани".

Ирина Самойлова е разработила преносима „къпалня“, която ви позволява да измиете тялото си при липса на възможност да вземете душ или вана. Устройството се състои от малка „черупка“, в която са скрити специален механизъм и съд с вода, както и мек материал, наподобяващ котешки език с власинки. То позволява да се премахне мърсотията дори от трудно достъпни места и може да бъде полезно например при пациенти на легло или по време на дълги пътувания.

Ирина е разработила „къпалнята“ в период, когато се е грижила за болната си баба. Тя търсела алтернатива на дезинфекцирането с кърпички и миенето с обикновени кърпи, които не позволяват ефективно и удобно измиване на прикован към леглото човек.

Международно жури обяви студентката за един от финалистите в конкурса, проведен в Милано, Италия, като похвали концепцията и ползата от устройството. В момента Самойлова работи с организаторите на Lexus Design, за да превърне Lick в работещ прототип, който ще бъде показан на Миланската седмица на дизайна през 2020 година

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички