Виктор Николаев си играе с огъня! Случката в ефира

С Мира Иванова се забавляват с опасни неща

Виктор Николаев си играе с огъня! Случката в ефира | StandartNews.com

На какво се дължи червеното сияние, което беше забелязано от много места в България преди седмица и вярно ли е, че е изкуствено предизвикано от  HAARP? Темата в студиото на „Здравей, България” коментира журналистът от „Фактчек.бг” Дафина Кандова. Изданието тръгна по следите на спекулациите в интернет и провери доколко са аргументирани.

В същото време пък, Виктор Николаев и Мира Иванова започнаха да се забавляват тази сутрин по темата, която е изключително сериозна.

Става въпрос за поредна конспирация, която заля мрежата в България.

Верни ли са твърденията, че е причинено от експеримент на HAARP

Червеното сияние, появило се в небето над България на 5 ноември вечерта, се дължи на силна магнитна буря заради слънчево изригване по посока на Земята, подчертават от factcheck.bg.

От там допълват, че подобно явление е документирано в България и преди – през 2000 г. и  2003 г. Появата на сиянието „Аврора” в Европа съвпада с провеждането на научен експеримент на програмата HAARP, но не е резултат от него, пишат още в сайта.

Както е известно, на 5 ноември в небето над редица европейски държави, включително и България, се появи червено сияние. Публикации в социалните мрежи и сайтове невярно твърдят, че това не е естествено явление, а е предизвикано чрез HAARP – машина за контрол на климата, времето и йоносферата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай