ВИДЕО: Слон, окован с вериги, се разплака при освобождаването му

ВИДЕО: Слон, окован с вериги, се разплака при освобождаването му | StandartNews.com

Животните също имат чувства. Това доказват сълзите на радост на слона Раджу, който бе освободен от 50-годишно мъчение във вериги. Британска организация, бореща се за правата на животни, върна свободата на животното, изтезавано от своя собственик, съобщава "Дейли мейл".

Организацията Wildlife SOS научила за нелепата съдба на слона, който ядял малкото храна, която му хвърляли туристи в Утар Прадеш, Индия, където служел за атракция и просел пари. Собственикът на Раджу го биел в продължение на години и не махал тежките вериги с шипове.

Слонът бил намерен в тежко състояние, доста слаб и немощен за възрастта си. Оказва се, че често се хранел с хартиени и пластмасови отпадъци.

Миналата седмица екип на базирана в Лондон организация, заедно с полиция и десетина ветеринари, са спасили животното от стопанина му. Освобождаването на слона е станало на тъмно, за да има по-малка опасност за околните.

"Раджу е прекарал последните 50 години в жалко съществуване, окован денонощно. Това е акт на нетърпима жестокост. Докато го спасяваха, хората от екипа останаха поразени, когато слонът заплака. Беше изключително емоционален момент за всички нас. Ние знаехме в сърцата си, че той разбира, че го освобождаваме", обяснява Пуджа Бинепал от Wildlife SOS и уточнява, че първоначално животното трудно проходило, защото стояло години във вериги, на едно и също място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай