Видео опроверга обиска на Борислава

Полицай Нели Върбанова не е унизявала студентката Латинова

Видео опроверга обиска на Борислава | StandartNews.com

Прокуратурата прекрати проверката по случая

София. Прокуратурата е прекратила проверката за обиска на студентката Борислава Латинова, която твърдеше, че е била обискирана от полицай от 4 РПУ по унизителен начин.

Според официалното съобщение от държавното обвинение нейните твърдения в значителна степен се разминават с обясненията на очевидци. Видео-техническа експертиза също опровергава разказа й.

На 19 октомври Латинова и семейството й разказаха пред медиите, че студентката е спряна с автомобила си за проверка в столицата. При обиска, според твърденията им, полицай Нели Върбанова е съблякла блузата й и е бъркала в бельото й. По случая започна вътрешна проверка в МВР и от Софийската районна прокуратура.

Полицай Върбанова отрече подобно поведение. Тя беше подложена на детектор на лъжата. Тестът показа, че тя не лъже.

Ето и съобщението на прокуратурата:

„На 04.11.2014 г. Софийската районна прокуратура /СРП/ прекрати предварителна проверка, образувана по жалба на Борислава Латинова, за извършени неправомерни действие на полицейски служители от 04 РПУ-СДВР, извършени на 17.10.2014 г.

В хода на проверката са снети обяснения на посочените от Латинова очевидци, които се различават в значителна степен от твърденията на жалбоподателката. Последните не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на Латинова от страна на полицейския служител Нели Върбанова. Твърденията на жалбоподателката се опровергават и от изготвената видео-техническа експертна справка."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай