ВИДЕО: Никой не е над закона

ВИДЕО: Никой не е над закона | StandartNews.com

Британското посолство в България попита представители на правителството, бизнеса, медиите и гражданското общество защо борбата с корупцията и отстояването на принципа, че никой не е над закона, са теми от изключително значение.

Сред участниците са вицепремиерът Меглена Кунева, министърът на правосъдието Христо Иванов, съдията от Върховния касационен съд Борислав Белазелков, британският посланик Ема Хопкинс, един от най-успешните български предприемачи и изпълнителен директор на „Уолтопия" Ивайло Пенчев и председателят на Асоциация „Дебати" Мирослав Мавров.

Участниците се обединяват около мнението, че справянето с корупцията зависи от всички членове на обществото, но и от провеждането на необходимите реформи, от които най-важна е съдебната реформа. Общество без корупция би довело до по-добро икономическо развитие, социално благосъстояние и по-висок жизнен стандарт.

Серията видеа „Никой не е над закона" са част от инициативата на британското посолство „800 години Магна Харта", чиято цел е да запознае със завета на Магна Харта и да подкрепи българското правителство и гражданско общество в отстояването на принципа, че никой не е над закона – път, по който Обединеното кралство преминава през последните 800 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай