Венелин Петков аут от bTV, Хекимян поема новините

Така е решил новият главен изпълнителен директор на телевизията Мартин Швехлак

Венелин Петков аут от bTV, Хекимян поема новините | StandartNews.com

Антон Хекимян е новият шеф на новините, актуалните предавания и спорта в bTV, съобщиха от телевизията. Така той заменя Венелин Петков, който от днес е остранен от високия пост. Също така Христо Хаджитанев заменя програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова като шеф на дирекция "Програма". Хекимян ще води сутрешния блок на bTV още известно време, докато си избере заместник.

Това е решил новият главен изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак, който и ще работи тясно с него и ще го обучава в началото, тъй като има опит в сферата, след като е бил шеф на новините в чешката ТВ Нова дълго време. Хекимян e бил избран от Швехлак заради огромния му принос към успеха на нюзрума на bTV, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини.

"Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България", казва Мартин Швехлак

"Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана", каза новоназначеният директор "Новини, актуални предавания и спорт" Хекимян.

Решение на ръководството на телевизията е да смени мениджмънта в медията с вътрешни хора, а не да търси специалисти извън bTV. Мартин Швехлак благодари на Маргарита Александрова и Венелин Петков за всеотдайността и професионализма им."Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на bTV, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията на bTV и да я утвърдим като лидер на ТВ, онлайн и радио пазара", коментира Швехлак

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай