Възстановена е работата на ГКПП "Лесово"

Възстановена е работата на ГКПП "Лесово"  | StandartNews.com

Лесово. Възстановена е работата на ГКПП "Лесово" след спецакцията на ДАНС. Снощи в 23:30 часа там е започнала операция, разпоредена и координирана от главния прокурор на РБ Сотир Цацаров и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на агенция "Митници" в ГКПП "Лесово". Ръководството на агенция "Митници" и директорът Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите.

Задържани са всички митничари от двете смени, което е наложило и затваряне на граничния пункт поради невъзможност да се осигури митнически контрол на преминаващите държавната граница МПС и лица.

Към 15:00 часа днес ГКПП "Лесово" възобнови работа. Митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други ГКПП.

В хода на разследването към момента са извършени претърсвания на над 40 адреса (служебни помещения в ГКПП и домашни адреси), проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута (евро, щатски долари, турски лири и др.), пише "Фокус".

Процесуално-следствените действия продължават. Подробности предстои да бъдат оповестени на 3 ноември 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай