Важни новини за Кейт и Уилям след диагнозата

Тежки времена за монархията

Важни новини за Кейт и Уилям след диагнозата | StandartNews.com

Кейт Мидълтън ще остане далеч от общественото внимание по време на лечението си от рак, но може да се включи в събития, когато се почувства способна.

Източници от двореца казват, че това не означава непременно връщане към кралските задължения - това решение ще зависи от съвета на лекарите. Засега фокусът на принцеса Кейт е върху пълното ѝ възстановяване, като семейството ѝ е там, за да я подкрепя.

Хари с важно решение за монархията

„Тя има вътрешната сила, подкрепата на съпруга си и невероятното си семейство, така че може да се съсредоточи върху това, което е важно, а именно възстановяването на силите ѝ“, казва Айлса Андерсън, бивша говорителка на кралица Елизабет.

Най-близките до принцесата споделят, че имат надежда, че когато е готова, ще се завърне по-силна от всякога.

„Кралското семейство е уязвимо в момента и ще има още по-голяма оценка, че те са човешки същества със слабости като всички нас“, казва бивш помощник в двореца. „Те са толкова отдадени на ролите си. Мисля, че ще откриете, че когато Кейт се възстанови напълно, тя ще се върне още по-силна.“

На 42 години принцесата на Уелс носи изключително голяма тежест върху тънките си рамене: страшна диагноза - тя не е разкрила вида или стадия на рака, но каза, че е открит след коремна операция на 16 януари - заедно с погледът на света върху нейното здраве и какво може да означава болестта ѝ за бъдещето на монархията.

Но седейки в градината на замъка Уиндзор миналата сряда, същото място, където кралица Елизабет е прекарала много време през последните си години, Кейт беше съсредоточена само върху споделянето на своята истина със собствените си думи.

Пред фона на жълти нарциси, често разглеждани като символ на надежда за хората с рак, Кейт успя да се усмихне, когато каза: „Аз съм добре и ставам по-силна всеки ден, като се фокусирам върху нещата, които ще ми помогнат да се излекувам; в ума, тялото и духа ми", споменавайки, че очаква с нетърпение да се върна на работа, "когато мога".

На тези, които в момента се борят с рака, тя посъветва: „Не сте сами“.

„Тя сама написа думите и ги предаде лично – искаше да реши кога е подходящият момент да го съобщи на света“, казва нейният бивш личен секретар Джейми Лоутър-Пинкертън.

„Това е изключително важно нещо, което тя направи. Помислих си: „Това е нашата бъдеща кралица - Боже, каква смелост! Тя показа забележително самообладание предвид всичко, което се върти наоколо." 

В дните след обявяването на диагнозата Кейт и Уилям отново се фокусираха върху децата си, които в момента са във Великденска ваканция. Принцът и принцесата на Уелс също ще прескочат традицията, като се откажат от великденските служби на кралските особи в параклиса "Сейнт Джордж". Вместо това те ще прекарат дългия уикенд у дома, пише "Вести".

41-годишният Уилям ще възобнови обществените си задължения, след като децата се върнат на училище на 17 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай