Вавилон и Хо Ши Мин ни стават побратими

Вавилон и Хо Ши Мин ни стават побратими | StandartNews.com

Столицата на древна Вавилония се побратимява с града под Сините камъни. Кръстеният на комунистическият вожд Хо Ши Мин виетнамски град пък става близък с центъра на стоманата Перник. Това стана ясно след като днес в Сливен пристигна посланика на Ирак у нас Кахтан Джамбази, а в Перник дойде делегация от Четирима генерали и трима полковници от Виетнам. Джанаби предложи на сливенския кмет Стефан Радев, градът да се побратими с Вавилон.

Оказа се, че двата града имат много общо по между си свързано с традиции в текстилната индустрия и селското стопанство. Другото, което ги свързва е наличието на паметници на културата. "Отношенията между България и Ирак винаги са били близки, а специално Сливен и Вавилон имат и много общо като инфраструктура и икономически дадености", коментира Джанаби. "За Сливен е особена чест да се побратими с Вавилон, който е и роден град на посланика на Ирак у нас", заяви кметът Стефан Радев.

По-късно бе открита фотоизложба, посветена на живота на жителите на Ирак и борбата им с ИДИЛ. Делегацията, водена от заместник-председателя на Съюза на ветераните във Виетнам Нуенг Сонг Фи, заедно четирима генерали и трима полковници бе посрещната от областният управител на Перник д-р Александър Александров и кметът Вяра Церовска. На срещата им е обсъдено евентуално побратимяване с град от Виетнам, като едно от предложенията е за Хо Ши Мин. Договорено е по-широк културен и икономически обмен с Перник. Гостите са посетили и много от забележителностите в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай