Ваня Нецева шие рокли на Соня Йончева за 31 август

Младата дизайнерка спечели конкурса, обявен от световното сопрано

Ваня Нецева шие рокли на Соня Йончева за 31 август | StandartNews.com

Световноизвестното сопрано Соня Йончева ще излезе на сцената пред "Свети Александър Невски" на 31 август с Пласидо Доминго с два тоалета на Ваня Нецева. Младата дизайнерка е победителят в конкурса, който оперната звезда обяви преди няколко месеца, вярна на желанието си да поощрява млади български таланти. 30 кандидата представиха своите проекти. Сред тях има и утвърдени брандове със солидно портфолио.

"Бях впечатлена от детайлите, чрез които долових колко много Ваня ме е опознала като стил. Очарована съм, че в България има толкова много талантливи дизайнери, което направи избора също толкова труден. Ваня е дизайнер, който най-силно отговаряше на това, което търся като талант - персоналност, чувствителност и личен подход към моделите", споделя  Соня Йончева.   

Едната рокля за Йончева е в супер актуалното светлосиньо - от феерична коприна, с драперии на ръкавите и с декорирана изрязана бродерия върху бюстието. Другата ще бъде в по-наситен цвят и с акценти, върху които Ваня в момента работи.

"Само два дни, след като се запознах със Соня и я усетих като личност и стил, бях готова с идеите за кройките, силуета и акцентите", коментира Нецева, която завършва моден дизайн в Нов български университет под ръководството на Веселин Йорданов, работил за френската модна къща „Gres Paris”.

С тоалети на Ваня дефилират Поли Генова, Михаела Филева, Дара Екимова, Тита, Преслава.  Нецева получава награда от 2000 лева за проекта си за Соня Йончева и покриване на разходите.    

Соня Йончева продължава триумфалните си гастроли по световните сцени. След Виена тя се завръща в Милано в „Ла Скала", където през новия сезон ще пее в оперите „Джокондата“ и „Федора“. Албумът й „Rebirth” получи три номинации за престижните награди Опус класик в Германия и е сред най-продаваните в света в своя категория „Опера“.

Йончева ще пристигне със семейството си за „Гала в София“ няколко дни преди концерта на 31 август, за да разведе из столицата Пласидо Доминго и съпругата му Марта Доминго. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай