Вандалско посегателство срещу гробища

Вандалско посегателство срещу гробища | StandartNews.com

На поредно поругаване на гробищата при Бакърена фабрика станаха свидетели софиянци, съобщи за БЛИЦ Ангел Малинов. Столичанинът е възмутен, че в събота, ден в който хората се стичат да отдадат почит към мъртвите, посетителите на гробищния парк са се натъкнали на неочаквана гледка.

Ето какво пише още Ангел Малинов:

В много от парцелите гробните места бяха осквернени. Гневни граждани казват, че са изпочупени фенери и мраморни елементи. Това не е единичен случай на хулиганство на това място. Опечалени близки твърдят, че циганските набези от близкото гето са често явление.

Безскрупулните представители на малцинството вилнеят, гаврят се и безчинстват без никой да им пречи. Гробищата при Бакърена фабрика са занемарени от е Столична община. Половината площ е оградена с висока бетонна ограда, а другата половина прилича на разграден двор. Точно от там влизат циганите и започват своите подигравки към мъртвите. Посетителите се питат къде отиват парите от такса „Вход", които се събират на изхода и са в размер на 2 лв. Много от алеите не са асфалтирани, а кофите за смет се извозват рядко.

В парка има патрул на частна охранителна фирма, но явно и служителите ги е страх да дадат отпор на мощната циганска инвазия. Гражданите са възмутени и това личи в интернет от множеството коментари в под поредица снимки, показващи случаи на цигански подигравки върху гробни места на починали българи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай