В Симитли събират помощи за приятелите кукери от село Турия

В Симитли събират помощи за приятелите кукери от село Турия | StandartNews.com

Благоевград. Община Симитли поде кампания в понеделник за събиране на помощи за жителите на потопеното село Турия, община Павел Баня.

Дарителската акция в града е за приятелите кукери от наводненото селище. Тяхна кукерска група гостува всяка година на маскарадния фестивал в Симитли. „Да бъдем заедно не само когато празнуваме, но и когато сме в беда!" е мотото на дарителската кампания.

Пунктът за събиране на помощите ще бъде в изложбената зала на читалище "Св. Климент Охридски " и ще приема дарения от 8:30 часа до 17:00 часа всеки ден от вторник до петък. В разгара на кампанията за помощ на бедстващите Варна, Добрич и Търново, общественици в Симитли са решили помощта на местните да адресират до хора, които познават, до хора, с които празнуват заедно, до техни приятели.

Кметът на общината Апостол Апостолов е разговарял с кметицата на село Турия Невена Соколова, за да уточнят от какво най-много имат нужда пострадалите в селото.

Местните се нуждаят от одеяла, спално бельо, хигиенни и дезинфекциращи препарати, пакетирани дълготрайни храни - ориз, боб, леща, олио, брашно, макарони и други, домакинска посуда.

Село Турия бе потопено от водите на придошлата река Турийска. Пострадали са 20 къщи по поречието на реката в ниската част на населеното място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай