В петък в Кирково ще бъде обявен ден на траур

В петък в Кирково ще бъде обявен ден на траур | StandartNews.com

Община Момчилград поема разходите за погребенията на загиналите от село Лале

 

Кирково. „Поднасяме най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите. Ще осигурим специализирана кола за транспортиране телата на загиналите жители на село Лале.Автомобилът потегля на 14 февруари сутринта в 04.00 ч. Ще бъдат поети разходите и по погребението на двамата жители на селото", съобщиха от общинска администрация Момчилград.

 

Двама родопчани, загинали в тежката катастрофа в Монтанско, са от момчилградското село Лале.Това са възрастен мъж Шукри Р. на 74 г. и Сабрие Х. на 48 г., които са свекър и снаха.

 

„Голяма трагедия. Много е тежко.Да заминеш на гурбет и да намериш смъртта си по пътя. В петък в Кирково ще бъде обявен ден на траур", съобщи кметът на Кирково Сали Рамадан по повод смъртта на трима души от общината.

 

Шофьорът на микробуса, катастрофирал снощи край Добри дол е от кирковското село Загорски.По непотвърдена информация, 30-годишният шофьор Емир М. управлявал микробус "Фолксваген Транспортер" с кърджалийска регистрация, негова собственост. Както вече съобщиха от полицията в Монтана, той се движел с несъобразена скорост на мокра пътна настилка и на десен завой изгубил контрол над волана. Автомобилът навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в насрещно идващия влекач с прикачено полуремарке "МАН", с великотърновска регистрация, собственост на фирма от Горна Оряховица, шофиран от С.Д./59 г./ от град Горна Оряховица.

 

Севим Хасан, съпруга на шофьора на микробуса, е кмет на кирковското село Загорски. Жената казва, че но никой не я е уведомил какво се е случило със съпруга й Емин, знае единствено, че е станал пътен инцидент. Разказа, че вчера към 6 часа съпругът й потеглил с микробуса от Кърджали към северната граница. Семейството има три деца.

 

Другият загинал в катастрофата е Али А. от село Здравчец на 44-години. Той отивал на работа в Германия, бил ангажиран в строителството. Али имал дъщеря и син, каза кметът на селото. Сред жертвите и е 45-годишната Севдие Осман от Фотиново. Жената отивала да види съпруга си, който работел в Германия. Имат три дъщери, най-малката е ученичка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай