Уволниха даяджията, сниман как взима рушвет

Уволниха даяджията, сниман как взима рушвет | StandartNews.com

Служител от ИА „Автомобилна администрация" от Стара Загора беше уволнен заради клип, заснет от турски тираджия, от който става ясно, че взима подкуп.

Кадрите бяха разпространени в интернет и изпратени до ИААА.
Сниманият в тях Петър Василев е от звеното в Хасково, който само ден преди да избухне скандала е бил преназначен с още петима негови колеги в звената в Пловдив и Стара Загора.

36-годишният Василев е от Свиленград и е в системата на пътния контролен орган едва то септември миналата година. Влиза в нея след като дълги години е бил фермер-има крави и обработва земя в Свиленградско.

В четвъртък той беше уволнен със заповед на директор на ИААА„Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов. Посочените мотиви за омахването му са, че след преглеждането на видеото и направената проверка становището е, че е нарушил вътрешните правила за контролната дейност, според които всичките проверки на пътя трябва да се правят в обхвата на камерите за видеонаблюдение, които са монтирана в служебните автомобили на агенцията.

„Това видео е пълна инсцинировка. Вижда се как отивам към камиона, но след това се чуват само гласове. Този глас не е моят. Няма категорични доказателства, че аз съм този, който иска рушвета", коментира Василев. Той посочи, че е огорчен от факта, че никой не го е потърсил за коментар или обяснение.

Весилев обмисля да заведе дело, за да докаже невинността си и да изчисти петното от името си, той обаче е категоричен, че при никакви обстоятелства няма да се върне в системата на Автомобилната инспекция, защото тя е прогнила като система.
Покрай скандала започна проверка и на звеното на ИААА в Хасково. Всички служители, отговарящи за пътния контрол в областния отдел са временно отстранени, а на тяхно място са осигурени други екипи.

От министерството на транспорта съобщиха, че в „Автомобилна администрация" се разработва план за превенция срещу корупцията. След засечения по АМ „ Марица" случай обаче министърът на транспорта Ивайло Московски е спешил работата по плана и е разпоредил той да бъде на бюрото му най-късно до края на другата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай