Уволниха четирима шефове на пловдивската гара

Уволниха четирима шефове на пловдивската гара | StandartNews.com

Четирима началници на пловдивската структура на железопътни превози са били уволнени преди два дни. Става дума за ръководството на "Пътнически превози" и "Локомотивно депо", съобщи БГНЕС.

Директорът на "Пътнически превози" Георги Мавродиев, началникът на "Локомотивно депо" Илко Илчев, ръководителят на пътническия център в Пловдив Антон Чердаков и Стоян Златев, ръководител на експлоатация в "Локомотивно депо" са уволнени без да са ясни мотивите за това.

Напрежението се засилва от слуховете, че се готви закриване на локомотивното депо.

400 железничари работят в Пловдив, почти 150 от тях са се включили в протестна подписка в защита на уволнените си ръководители. Подписката ще бъде предоставена на транспортния министър.

В момента е останал само един началник, който да се грижи за ремонта, експлоатацията и пропускливостта на влаковете. Това засилва риска от сътресения в работата на железниците, защото дори най- маловажното решение трябва да се одобри от само един човек. Според браншовия синдикат към КНСБ, причините за чистката се крият в два доклада за дейността на пловдивското ЖП депо, но те все още са тайна за персонала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай