Уникални подробности за белия бус, който изуми цяла София

Шофьорът е заловен и е стар познайник на пътната полиция

Уникални подробности за белия бус, който изуми цяла София | StandartNews.com

Уникални подробности за белия бус, който изуми цяла София, движейки се по джанти като колата на Андре Токев, даде шефът на КАТ комисар Тенчо Тенев.

Шофьорът е заловен и е стар познайник на пътната полиция.

"Водачът на буса е интересна личност - има над 50 нарушения през годините. Издадени са му 40 наказателни постановления, 10 фиша и 7 принудителни административни мерки. Лишаван е от книжка няколко пъти, но след като му изтече наказанието, той отново управлява автомобил”, разказа Тенчо Тенев. Обяснението, което водачът е дал пред КАТ за куриозния случай е, че задният мост на возилото паднал по време на движение и затова се наложило да го кара без него.

Возилото е намерено в двора на къщата му без заден мост. Автомобилът се е движел без него от "Лозенец" до "Овча купел", като вероятно е избягвал големите булеварди, за да не бъде спрян, коментира Тенев.

Най-куриозното обаче е, че бусът е минал годишен технически преглед преди 4 месеца. На записа, който комисар Тенев също е прегледал, ясно се вижда как още на стенда вратите на МПС-то се отварят при проверката на спирачките, които явно са изгнили. От ДАИ-София е назначена проверка на техническия пункт, в който е минал бусът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай