Четвъртък,

Уникални подробности за белия бус, който изуми цяла София

От: СТАНДАРТ -
2722
Уникални подробности за белия бус, който изуми цяла София
A
A
A

Уникални подробности за белия бус, който изуми цяла София, движейки се по джанти като колата на Андре Токев, даде шефът на КАТ комисар Тенчо Тенев.

Шофьорът е заловен и е стар познайник на пътната полиция.

"Водачът на буса е интересна личност - има над 50 нарушения през годините. Издадени са му 40 наказателни постановления, 10 фиша и 7 принудителни административни мерки. Лишаван е от книжка няколко пъти, но след като му изтече наказанието, той отново управлява автомобил”, разказа Тенчо Тенев. Обяснението, което водачът е дал пред КАТ за куриозния случай е, че задният мост на возилото паднал по време на движение и затова се наложило да го кара без него.

Возилото е намерено в двора на къщата му без заден мост. Автомобилът се е движел без него от "Лозенец" до "Овча купел", като вероятно е избягвал големите булеварди, за да не бъде спрян, коментира Тенев.

Най-куриозното обаче е, че бусът е минал годишен технически преглед преди 4 месеца. На записа, който комисар Тенев също е прегледал, ясно се вижда как още на стенда вратите на МПС-то се отварят при проверката на спирачките, които явно са изгнили. От ДАИ-София е назначена проверка на техническия пункт, в който е минал бусът.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички