Ултрамаратонец се стяга да „покори Еверест"

Поредното си предизвикателство казанлъчанинът ще регистрира в Рекордите на Гинес

Ултрамаратонец се стяга да „покори Еверест" | StandartNews.com

Казанлък. Казанлъшкият ултрамаратонец Ради Милев е готов за поредното предизвикателство, което е нарекъл условно „На Еверест и обратно". За 24 часа ще пробяга 8848, 20 м, колкото е най-високия връх на планетата.

В продължене на едно денонощие уникалният спортист-ветеран ще се изкачва и ще слиза по стъпалата, които водят към казанъшкия парк „Тюлбето". Сумарната височина на своебразното катарене според него ще бъде дори по-голяма от покрива на света, както наричат Еверест. Ради Милев е избрал емблематичния парк на казанлчани за място на своя мини-маратон, за да мотивира млади и възрастни да водят активен и здравословен начин на живот. Той посвещава новото си предизвикателство на Деня на народните будители. Стартът ще бъде на 1 ноември в 10 часа, а финала – след 24 на другия ден.

Казанлъшкият ултрамаратонец, който има зад гърба си навъртяни хиляди километри като 10-те дни маратон из Ню Йорк, е решил да запише своето рекордно постижение и в Книгата на Гинес. Бягането му ще бъде заснето и документирано със свидетели и изпратено в централата на Гинес в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай