Удариха джебчийските кланове в Игнатиево (ОБЗОР)

Удариха джебчийските кланове в Игнатиево (ОБЗОР) | StandartNews.com

13 в ареста, проверяват откъде са парите за ромските палати

Меката на джебчийските кланове - Игнатиево край Варна, осъмна под полицейска блокада и с жандармерия. А морската столица си отдъхна за ден от набезите на наглите мургави крадли по автобуси, спирки и МОЛ-ове.

Спецакцията започна в 6 часа вчера сутринта и изненада обитателите на луксозните къщи на ромски барони в града.
Униформените влязоха в 10 адреса и провериха общо 124 души. Задържани са 13 души - 11 жени и 2-ма мъже на възраст от 17 до 61 години, като всички те са познати на полицията във Варна, съобщиха от там. Три от задържаните жени са джебчийки. Съставени са и 9 акта по Закона за гражданската регистрация и 4 по Закона за българските документи за самоличност.
Игнатиево, който е един от най-младите градове в България, е известен с луксозните си къщи на ромски барони, за които всички знаят, че са вдигнати с пари от организирани джебчийски кражби.

Пред обществото те се представят, че са изкарали средствата от строителни фирми главно в събарянето на стари сгради или поставяне на нови алуминиеви дограми. Още в годините, когато беше село, Игнатиево имаше най-развитата школа за обучаване на малки джебчийки в истински професионалистки в занаята. Преди няколко месеца гражданите на Варна начело с организатора във ФБ Калоян Георгиев обявиха война на джебчийките, като даваха наряд и патрулираха в най-рисковите места в морската столица. Калоян Георгиев посочи за основен тартор в Игнатиево ромския барон Бако Стоянов, който му отправи заплахи за съд и за саморазправа с него в социалните мрежи.

Шефът на варненската полиция старши комисар Даниел Пашов призна, че проблемът не е от вчера, а наслагван с години. Според него има проблеми в работата на полицията по тази линия, където също се извършват проверки. В момента се възлагат и проверки за имотното състояние и за съответствие на доходите на проверяваните от Игнатиево. Предвидени са и ревизии за години назад, коментира вчера Виолета Маринова от НАП-Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай