Учителки стават бавачки на кучета

Гувернантка на четириного стана хит на пазара

Учителки стават бавачки на кучета | StandartNews.com

София. Нова професия се роди неусетно в кризата. Притиснат от безработицата, българинът става все по-изобретателен, за да закърпи семейния бюджет. Учителки дори се преквалифицираха и вместо деца вече гледат кучета. Това е хит на пазара, а т.нар. бавачи на кучета са на път да превърнат хобито си в професия, съобщиха за агенция Стандарт Нюз собственици на четириноги домашни любимци. Справка в сайтовете за работа сочи, че услугата се предлага в разнообразни варианти и срещу различно заплащане. Цените тръгват от 2 лева за час и стигат до 15 лева. В тази сума обаче не влизат транспортните разходи за гледача на кучето, ако се налага да бъдат направени такива. 

Най-тънката тарифа от 2 лева и включва вземане на четириногото от място близко до дома на стопаните. Следват разходка и игра, както и тичане без пускане на повода. Офертата привлича и с промоция. Ако се запишете за една работна седмица, ще платите 6 лева за 5 дни, вместо обичайните 10 лева.

Някои от обявите дори надминават с примамливи предложения тези за гледане на дете. "Дългогодишен педагог, непушачка. Обичам животните и ще ми бъде приятно да разхождам вашето куче", привлича клиенти друга оферта.

Подобни услуги се предлагат в цялата страна. Сред мераклиите почасово да се грижат за домашни любимци не липсват и деца, които така изкаравт по някой лев към джобните за седмицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай