ТВ7: Кредитите ни са над 5 млн. лева

ТВ7: Кредитите ни са над 5 млн. лева | StandartNews.com

Кредитът, който TV7 e взела от КТБ, е над 5 млн. лева. Сумата е предоговаряна два пъти, първоначално са изтеглени 1.3 млн. евро, след това са подписани два анекса към договора, съобщава Блиц.

Основният анекс е от Десислава Тошева, изпълнителният директор по онова време. Следва още един анекс за 320 хиляди евро допълнително. Третата теглена сума, която е окончателна, е за още 980 хиляди евро с анекс от 8 април 2014 г., който е подписан и от Десислава Тошева, и от Николай Бареков. Точната сума на кредита е 2 млн. 590 хиляди евро.

„По договора нееднозначно е записано, че всички пари, които телевизията планира от дейността си, трябва да влизат по сметки на КТБ. След обявяване на банката в несъстоятелност е нормално да не обслужваме каквито и да било други плащания, най-вероятно това е станало и през лятото на миналата година. Това е времето, когато бе поискана и процедура по несъстоятелност. Тя обаче не е стартирала, защото делото по същество не е започнало да се гледа. Ще сезираме инспектората и камарата на частните съдебни изпълнители, защото нашите синдици не са били уведомени", съобщават от TV7.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай