Цацаров: Ще има още обвиняеми за КТБ

Цацаров: Ще има още обвиняеми за КТБ | StandartNews.com

Вероятно днес ще бъде разширен кръгът на обвиняемите лица, във връзка с разследването КТБ. Това стана ясно днес от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, на въпрос на журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).
Обвинител номер едно обаче не направи повече уточнения и посъветва репортерите да следят съобщенията на прокуратурата.

Главният прокурор заяви, че не оневинява, нито предрича съдбата на управителя на БНБ, но трябва да да се отчита конструкцията на българския закон за БНБ. "Той дава самостоятелност на банковият надзор такава с каквато малко централни банки разполагат. Банковият надзор на практика е автономна държава в държавата според конструкцията на нашият закон" уточни Цацаров.

Във връзка с инцидента с хотела в "Слънчев ден" Цацаров поясни, че в момента се дава предимство на авараийно-спасителните дейности. Екип от следователи извършава оглед на място.

„Уточява се броят и кръгът на лицата които са пострадали. Проверява се дали има още хора, които биха могли да бъдат сред развалините" каза Цацаров.

Той уточни, че следователите проверяват всички по веригата, които отговаря за този строеж. Той изрази съболезнования на близките.

В началото на заседаниеот на ВСС бе наградена бившата шекта на Инспектората на кадровия орган на Темида- Анна Караиванова. Тя получи личен почетен златен знак 1 степен и благодарност за работата й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай