Цацаров: Няма данни за полицейско насилие

Главният прокурор против неонацистите

Цацаров: Няма данни за полицейско насилие | StandartNews.com

София. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че не намира данни за упражнено полицейско насилие по време на протестите. "На Софийска районна прокуратура са били изпратени материали за 9 лица от протестите. По 5 прокуратурата е образувала досъдебни производства, а за четири няма достатъчно данни и ще бъдат образувани производства по Указа за борба с дребно хулиганство", уточни обвинител номер 1. Той бе категоричен, че не може да се говори за насилие, а че полицията е изпълнила задълженията си.

Междувременно стана ясно, че от МВР са свалили записи от камерите за видеоконтрол, както и фотографски материали, по които разпознават отделни участници в сблъсъците с полицията на 12 ноември. От ръководството на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) пък настояват за разследване на всеки случай на използване на груба сила на полицията срещу мирно протестиращи студенти.

Главният прокурор против неонацистите

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че като гражданин би се подписал с две ръце под сигнала до държавното обвинение срещу съдебната регистрация на неонацистката партия "Националистическа партия на България".

"Ако трябва да разсъждавам като гражданин, бих се подписал с две ръце върху получения сигнал, защото той е ясен, смислен и категоричен текст за това какво може, не може и трябва да се случва в българското обществено, а и политическо пространство", каза Цацаров. Той отбеляза, че ако Софийският градски съд регистрира формацията, прокуратурата може да предприеме оспорване на законността й пред Конституционния съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай