Три ферми от Португалия търсят 600 берачи на малини

Три ферми от Португалия търсят 600 берачи на малини | StandartNews.com

Добрич. 600 българи имат възможност да кандидатстват за берачи на малини в Португалия, съобщиха от Бюрото по труда в Добрич. Офертата е за град Алгарве, а работодателите са три ферми, които са част от фермерската организация Madre Fruta, ориентирана към търговия със селскостопанска продукция и нейното складиране, пакетиране и съхраняване.

Изискванията към кандидатите са да са физически издръжливи, да са със средно образование /може и с основно/, но да имат опит в такъв тип работа. Предпочитат се кандидати с предходен опит в селското стопанство, но не е задължително условие. Приемат се както жени, така и мъже. Желателно, но отново – незадължително, е кандидатите да са с разговорен английски език.

Одобрените кандидати ще сключат договори за 3 – 4 месеца, а работата ще стартира февруари – март 2015 г. и ще продължи до май – юни 2015 г., с възможност за постоянно интегриране в компанията.

Месечното брутно възнаграждение варира от 855€ до 1179€, което се формира от заплата (505€/месечно + средства за храна (4€/на работен ден) + бонуси за продуктивност (вариращи от 75€ до 250€/месечно) + заплащане за извънреден труд (вариращо от 100€ до 200€/месечно) + 1/12 от средствата по време на ваканции/Коледа (83€/месечно) + заплащане за неизползван отпуск (41€/месечно). След приспадане на данъци и такси, нетното възнаграждение може да варира м/у 710€ и 910€, в зависимост от описаните допълнителни бонуси, които се получават. Работното време е 40 часа седмично с възможност за извънреден труд, с ротация на почивните дни. Допълнителните удобства са: настаняване /без заплащане от страна на работниците/ и възможност за заплащане от работодателя на пътуването до Португалия, като средствата ще се удържат при първо плащане на заплатата. В случаите, в които лицата останат до края на договора си, средствата за пътуване ще им бъдат възстановени.

Кандидатите подават документи в съответните бюра по труда по местоживеене - CV с описание на трудовия опит в селското стопанство (за предпочитане на английски, при невъзможност – на български).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай