Три рецепти за супа от бира - лек срещу махмурлук

Приготвят я в Полша, Швейцария и Русия

Три рецепти за супа от бира - лек срещу махмурлук | StandartNews.com

Първи януари е ден, в който почти цял свят без съмнение се бори с махмурлука.

По света има различни начини за справяне с препиването. Някои ядат шкембе и пият сока от киселите краставички или зеле, други разчитат на модерни хапчета, а трети са окрили, че нищо не помага повече от бирената супа.

Money.bg откри рецепти от няколко държави за приготвяне на бирена супа.

Полска бирена супа

Две супени лъжици брашно се запържват в две супени лъжици краве масло до светлокафяво. На тънка струйка се налива един литър тъмна бира. Оставя се да кипне. Междувременно в по-голям съд се разбърква един жълтък с една чаена чаша заквасена сметана. Горещата бира се излива вътре и супата се подправя със сол и черен пипер на вкус.

Швейцарска бирена супа

Една голяма глава лук се нарязва на ситно и се запържва с 60 грама брашно и 50 грама краве масло. Добавя се една бутилка тъмна бира и половин литър месен бульон, като непрекъснато се бърка. Супата се оставя леко да заври. Подправя се със сол и черен пипер и се поднася с нарязани зелени пера от лук и настърган кашкавал.

Руска бирена супа "Илона"

Литър светла бира се оставя да заври с 60 грама захар и се сваля от огъня. Застройва се с един жълтък, разбит с шест супени лъжици сметана за готвене. Подправя се с канела, сол и черен пипер. Поднася се с препечен хляб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай