Петък,

Треньор на деца набирал жени за секс услуги

От: Администратор -
A
A
A

Треньор по волейбол на деца, както и още трима души, са обвинени в сексуална експлоатация. Това съобщиха от Специализираната прокуратура. И уточниха, че арестуваните са участвали в организирана престъпна група, създадена с цел финансови облаги.

Ръководителите на групата Рангел Карачанов и Владимир Гърков, както и участниците Христо Георгиев и Антон Пирозов, са били задържани на 26 март, при специализирана операция на ТСБОП, проведена в Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Доказателствата до момента показват, че групата е създадена от Гърков и Карачанов през есента на 2014 г. Тогава двамата работели като таксиметрови шофьори. Подбирали момичетата, определяли тарифите им за сексуални услуги, делели с тях заработеното, дори им осигурявали клиенти.

Гърков, както и участниците в групата Георгиев и Пирозов, лично превозвали жените по адреси или ползвали услугите на определени таксиметрови шофьори.

Доказателствата сочат, че седем жени „работили" с престъпната група.

По същото дело на Карачанов е повдигнато обвинение за държане амфетамин. През 2001 г. той е осъждан на 3 години и 6 месеца затвор за изнасилване.

На 28 март Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража" на четиримата участници в групата.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички