Тренчев: Ако не изплатят парите, започваме да чупим

Тренчев: Ако не изплатят парите, започваме да чупим | StandartNews.com

София. Вече ни е писнало и ще започнем да бием и да чупим, ако проблемът със средствата на „Напоителни системи" не се реши. Това каза пред протестиращите пред сградата на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) Константин Тренчев – председател на КТ „Подкрепа".

„Не може да се полага труд, а той да не се заплаща. Ако вие не работите, селата, градовете, ще се наводняват. Тази дейност, която е за държавата, трябва да се плаща от държавата", обясни Тренчев.

„Искаме да работим и да си взимаме заплатите, ние казваме какъв е проблемът, а министерството го решава, така трябва да се действа и ще се борим за това, което ни се полага", каза още Константин Тренчев. Протестиращите се заканиха, че ако няма резултат от днешната среща, ще се стигне до по-сериозни стачни действия.

Протестиращите са близо 500 души, като към тях продължават да се присъединяват и други. Събралите се скандират – „Искаме парите си", свирят със свирки и развяват знамена на синдикалните организации. Очаква се част от протестиращите да се качат на среща с министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай