Вторник,

Тайните знаци на Елизабет Втора. Какво говорят чантите й?

От: Иван Ангелов -
3732
Тайните знаци на Елизабет Втора. Какво говорят чантите й?
A
A
A

Тайни значи е изпращала Елизабет Втора чрез аксесоарите си. Сред тях се открояваше малката ѝ черна чанта. Според доклад на в. "Телеграф” монархът е използвала своята чанта, за да изпраща тайни сигнали на служителите си. Тя имала кодове, с които поданиците й могат да разберат кога иска да приключи разговор, среща или дори цяло събитие.

При формална вечеря, която кралицата искала да прекрати до 5 минути, тя поставяла чантичката си върху масата. Ако обаче чантичката била поставена на пода, това означавало, че Нейно Величество иска да бъде “спасена веднага” от разговора, в който участва.

Съдържанието на чантичката на монарха се пази в строга тайна. В статията на “Телеграф” обаче се посочват няколко предмета, които, според източници, кралицата винаги носела със себе си, предаде Нова тв.

Повечето вещи - като резервен чорапогащник, безопасни игли и конец, обаче били носени от нейните придворни дами.

Според кралски биограф предметите, които Елизабет II винаги имала в чантата си били огледало и червило. Противно на етикета, който дамите трябва да спазват, кралицата е забелязвана няколко пъти да поставя червилото си, докато е все още на масата за обяд или вечеря - нещо, което се счита за жест на неуважение.

В малката си чанта тя слагала още очила за четене, ментови бонбони, писалка и сгъната банкнота от 5 или 10 паунда за дарения, допълва Сали Бедел Смит, автор на книгата “Кралица Елизабет: Жената на трона”.

Журналистът Пени Джунър пък твърди, че кралицата носела със себе си и мобилен телефон. “Тя имаше мобилен телефон, по който говореше с внуците си”, казва Джунър пред “Телеграф”.

Според автора на “Какво има в чантата на кралицата? И други кралски тайни” - Фил Дампиер, Елизабет II носeла още семейни снимки и дрънкулки от нейните внуци.

Това, което отличавало кралицата от нейните поданици обаче било факта, че тя нямала паспорт, ключове, пари в брой и банкови карти.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com