Вторник,

Тайни операции. Военни затварят обсерватории в цял свят

От: СТАНДАРТ -
Тайни операции. Военни затварят обсерватории в цял свят
A
A
A

Нещо много странно се случва напоследък в различни точки на света. Закриват се обсерватории. При това акциите са под контрола на военните.

През последните две – три години са затворени няколко подобни научни институции, като мотивите за това остават в тайна, съобщи сайтът „Новото познание”.

Кои са затворените обсерватории?

Първа бе Нaциoнaлнaтa cлънчeвa oбceрвaтoрия, нaмирaщa ce нa върхa Caкрaмeнтo в югoзaпaднaтa чacт нa CAЩ, която ce зaнимaвa c изучaвaнeтo нa cлънчeвaтa aктивнocт. Тя рaзпoлaгa c мoдeрeн тeлecкoп и ce cмятa зa eднa oт нaй-дoбритe в cвeтa. На 6 септември 2018 г. цeлият пeрcoнaл нa oбceрвaтoриятa бе eвaкуирaн с военни хеликоптери Black Hawk зaрaди "нaрушaвaнe рeжимa нa cигурнocттa", a caмoтo учрeждeниe бe oтцeпeнo и cтaнa oбeкт нa рaзcлeдвaнe нa ФБР за 11 дни. Федералните власти отказаха да пояснят защо им е било необходимо да евакуират и отцепват обсерваторията.

От тогава до днес са затворени още обсерватория AXIS 232D, разположена в Сидни, Австралия, Южен астрофизичен изследователски телескоп в Чили, BRT Tenerife Telescope в Испания, Обсерваторията Мауна Кеа, Хавай. Говори се и за други обсерватгории по света, без да се дават подробности.

Историята на Слънчевата обсерватория

Защо служители на Нaциoнaлнaтa cлънчeвa oбceрвaтoрия нa върхa Caкрaмeнтo в щата Ню Мексико трябва по спешност да се евакуират с бойни хеликоптери? Какви са тези опасения за сигурността?

ФБР не докладва. Местната полиция заяви преди 3 години пред пресата, че нямат представа за какво става въпрос. Самите астрономи също не знаеха. Не знам защо ФБР се намесва толкова бързо и не ни казват подробности“, каза тогава шерифът Оламоуни Бени Хаус за Аламогордо Дейли Нюз.

В допълнение към обсерваторията близката поща също беше затворена.

Експерти казват, че аварийната евакуация може да е част от усилията на „правителството“ да скрие информация относно открития, свързани с извънземни, предстоящо слънчево изригване или нещо друго извънпланетарно. По-късно излезе информация, че акцията е била заради детска порнография, но съмненията, че има нещо свързано с извънземни или с тайни военни операции , остават.

Ситуацията е пикантна поради факта, че на 200 километра от затворената обсерватория е градчето Розуел. На 2 юли 1947 г. там катастрофира летателен апарат, за който заедно с останките от пасажерите му, се смята, че е космически кораб с извънземни. Американската армия твърди, че обикновена сонда за времето е паднала близо до града, но наскоро властите промениха версията. Сега те казват, че това е таен балон за наблюдение, но мнозина все още не им вярват.

Други смятат, че този въпрос за сигурността може да включва противодействие на чуждата намеса, опитвайки се да използва антените на обсерваторията, за да шпионира близкия ракетен полигон „White Sands Missile Range“. Военна тренировъчна площадка от почти 3200 квадратни мили (8 300 кв. км)

На това място на 9 юли 1945 г. тестът е създаден за изпробване на немски и американски ракети на далечни разстояния.

Трябва ли да се доверим на специалните служби

или наистина ли има някакви глобални промени, които се крият от нас?

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички