Танов преназначи Тодор Караиванов в митница Свиленград

Танов преназначи Тодор Караиванов в митница Свиленград | StandartNews.com

Хасково. Тодор Караиванов е временно изпълняващ длъжността началник на Свиленградската митница. Заповедта за това е на шефа на Държавното митническо ведомство Ваньо Танов, тъй като 45-дневната командировка на Караиванов, в която той беше препратен на кормилото на митницата в Свиленград от титулярното си място в централата на Агенцията, изтече на 12-ти ноември.

Освен заповедта за изпълнителната длъжност, Танов е разписал и преназначение на Караиванов. Той вече е с длъжност главен инспектор в отдел "Борба с наркотрафика" в митница Свиленград.

Макар и инкогнито за медиите, стана ясно, че в четвъртък Ваньо Танов е гостувал в Свиленградската митница. Той е огледал новия митнически тир терминал в квартал "Гарата", за който са необходими довършителни работи и оборудване. Освен това шефът на Агенция „Митници" лично е инспектирал и закъсняващия с месеци ремонт на ГКПП Капитан Андреево.

След срещата е станало ясно, че Танов ще докладва за ситуацията с ремонта на най-голямото ни сухопътно ГКПП на министъра на финансите и ще търси подкрепа от него за изработването на нов график на работа там с цел да се ускорят дейностите.

Според съобщението на официалната страница на Агенция Митници сагата с избора на титуляр за Свиленградското ведомство продължава в понеделник на 17-ти ноември. За тази дата е обявен поредния етап на конкурса за овакантения шефски стол на южното митническо звено. Устната защита е на тема" Управление на дейностите в Митница Свиленград, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания". Интрига обаче не се очаква, тъй като единственият допуснат до този етап на конкурса е Тодор Караиванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай