Таксите за паркиране - незаконни

Таксите за паркиране - незаконни | StandartNews.com

Цените за паркиране в зоните в центъра на София за скобите и за паяците са незаконни. Това съобщиха от "Софийски обществен съвет", позовавайки се на решение на Административния съд София-град. От профсъюза на гражданите и посетителите на столицата информират, че на 20 юли тази година АССГ публикува в сайта си решение по делото, образувано по жалба на Софийски обществен съвет и граждани, съобщи БГНЕС.

Това означава, че цените за паркиране в синя и зелена зона в София от 2 и 1 лв. за час, цените за винетките от 150 и 100 лв., съответно 450 и 300 лв. за всеки следващ автомобил на жилище, цените за служебния абонамент от 650 и 450 лв. на месец, цената за скобата от 30 лв., както и цената за репатриране от 60 лв. от 2012 година насам са събирани незаконно.

"Не сме удовлетворени от решението на АССГ. То е формално, защото съдът не се е произнесъл по същество относно мотивите на жалбоподателите. Например не се разглежда фактът, че Общинският съвет определя "цена" вместо разходно ориентираната "такса", съгласно разпоредбата на Закона за движението по пътищата", коментираха от Софийски обществен съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай