Свикаха Централния оперативен щаб на Гражданска защита заради наводненията

Свикаха Централния оперативен щаб на Гражданска защита заради наводненията | StandartNews.com

София. Във връзка с усложнената оперативна обстановка в областите Видин, Бургас, Ямбол, Хасково и Сливен в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" е свикан Централният оперативен щаб. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Въведени са плановете за действия при кризи в бедстващите райони, а в две населени места от община Средец – селата Радойново и Драка, е извършена частична евакуация.

Зам. министър Красимир Ципов и директорът на ГДПБЗН инж. Николай Николов ще посетят областите Ямбол, Хасково и Сливен, а зам. главният секретар Георги Костов и директорът на направление „Оперативни дейности" в ГДПБЗН Първан Секиранов ще се запознаят с оперативната обстановка на територията на област Видин, допълват от МВР.

Със заповед на вицепремиера Томислав Дончев, който изпълнява функциите на министър-председател по време на посещението на премиера Борисов в Брюксел, на територията на областите Бургас, Ямбол, Хасково, Сливен и Видин е въведен в действие Националният план за защита при бедствие в частта „Наводнения". В област Видин е въведена и частта от Националния план за защита при обледеняване, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. 

Създадена е необходимата организация за наблюдение на всички водоеми в засегнатите райони, за възстановяване на нормалното функциониране на инфраструктурата и предприемане на действия за своевременно информиране, подпомагане и евакуация, при необходимост, на хората.

На 4 и 5 декември ще бъдат неучебни дни в СОУ „Васил Левски" - град Кула, СОУ „Христо Ботев" - Белоградчик, и ОУ „Васил Априлов" - с. Рабиша, община Белоградчик.

Продължават работите по отстраняване на аварията на електропреносната мрежа на територията на община Белоградчик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай