Светът се подготвя за Рождество Христово

Светът се подготвя за Рождество Христово | StandartNews.com

Християнският свят се подготвя за най-светлия празник - Рождество Христово.

Православните семейства в България се събират в очакване на раждането на Божия син - Исус Христос. В катедралния храм „Александър Невски" тече празничната служба, оглавявана от Негово Светейшество патриарх Неофит.

Патриаршеският храм е изпълнен със стотици миряни.

Службата е посветена на днешната нощ, която носи мир и тишина на Вселената, а утрешния ден е ден на спасение, който ни учи на мъдрост.

Патриархът отправи към вярващите празнично слово, в което призова да разтворим и сърцата си към всеки наш ближен и към всяка страдаща душа.

„Днес нашият свят продължава да страда, разтърсван от много и различни бедствия. Божият мир, който Богомладенецът донесе с идването си сред нас, е поставен на изпитания от всевъзможен характер. Хиляди и милиони продължават да изнемогват и да се нуждаят както от дом и препитание, така и от Божието слово и наставление, от подкрепата и утехата на Църквата и на всеки християнин. Необходимо е да се обединим около Христовото учение и Неговите божествени заповеди, та, укрепени с благодатните сили на Църквата, да работим всеки ден от нашия живот за тържеството на доброто, на мира и любовта", казва патриархът, цитиран от бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай