Свещеник учи на молитви във Фейсбук

Свещеник учи на молитви във Фейсбук | StandartNews.com

Столичен свещеник учи на молитвеност във Фейсбук. Отец Петър Василев от църквата "Св. вмчк. Мина" в софийския квартал "Модерно предградие" редовно и систематично публикува молитви на личния си профил и на страниците на храмовете, в които служи. Преди изгрев слънце сутрин той припомня на приятелите си в социалната мрежа утринното обръщение към Господа Исуса Христа, вечер избира молитви от молитвеното правило за края на деня, а през деня припомня Исусовата молитва, с която молим за милостта на Господ към грешните ни човечески дела.

Свещеникът има много последователи, които откликват на молитвите му с "Амин". Той се надява, че така доста хора са прочели поне една молитва от утринното и вечерното правило по неговото припомняне. Често споделя и поучителни четива за добро поведение на християните, но без да се натрапва и да е настоятелен. На страницата на столичната черква всеки ден се появяват и кратки жития на светиите, които църквата почита на тази дата.

Отец Петър служи и в храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в пернишкото село Расник. Отскоро и тази църква е със страница във Фейсбук, но и със собствен сайт. Освен че съдържа богата информация за храма в Расник и редовните богослужения в него, сайтът е и своеобразна читанка по православие и в отделните му рубрики има поместени много Богополезни четива. Хората в селото са доволни, че постепенно при тях се възвръща редовният църковен живот. Свещеникът пък им отвръща с грижата за храма и проучване на възможностите за неговото ремонтиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай