Студентските пищови в музей, приемат и дарения

Студентските пищови в музей, приемат и дарения | StandartNews.com

Русе. Русе е на път да се сдобие с първия Музей на студентския пищов. Идеята е на преподавателката от Русенския университет гл. ас. д-р Велислава Донева от Катедрата по български език, литература и изкуство. Самата тя вече притежава малка колекция от уникални експонати. За да се осъществи обаче инициативата, преподавателката се надява и на дарени "пищови".

Тя очаква попълнения както от нейни колеги, така и от изобретателни студенти. Пред "Стандарт" Велислава Донева каза, че анонимността на бъдещите висшисти ще бъде гарантирана, за да не изпадат те в неловка ситуация. По думите й обаче има и студенти, които дори са склонни да разкажат подробно технологията на изработване на конкретни "пищови". През годините са хващани класически модели като листи на хармоника, гравирани моливи или закрепени с ластици теми. С навлизането на мобилните телефони и mp3-устройства обаче се въвеждат нови методи.

"Определено по-изобретателни са момичетата", сподели пред "Стандарт" гл. ас. д-р Велислава Донева. Част от младежите криели пищовите в обувки. Мома пък завряла "оръжието" в топираната си коса, но то било за неин колега на задния чин. Предстоящата сесия вероятно също ще попълни бъдещата музейна сбирка, заканват се русенски преподаватели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай