Студент падна от тераса и загина

Студент падна от тераса и загина | StandartNews.com

Благоевград. Студент от АУБ се преби от 7 метра височина и по-късно издъхна в реанимация на МБАЛ - Благоевград. Трагедията се разигра в четвъртък към 12,30 часа в новия център на студентския комплекс "Скаптопара". 19-годишният младеж от Пловдив Борис К. бил в столовата на третия етаж на сградата. Надвесил се над парапета и за нещастие изгубил равновесие и паднал. Веднага е подаден сигнал на телефон 112 и е транспортиран в болница. Лекарите обаче не успели да го върнат към живота. "Пациентът е имал тежка черепно - мозъчна травма, която се оказа фатална", заявиха от пресцентъра на здравното заведение.

Полицията извършва проверка на случая. Образувано е досъдебно производство. Няма данни за извършено насилие над лицето, става въпрос за нещастен инцидент, увериха от полицията. Новият център на кампуса бе открит преди две години. В сградата има спортна зала, театър, зали за конференции и студентски занимания.

"С прискърбие съобщаваме, че студент в Американския университет в България получи наранявания при падане от сграда днес и малко по-късно е починал в МБАЛ - Благоевград." Това се казва в официално изявление на АУБ.

Президентът на университета Кевин Аспегрен съобщи, че близките на загиналия 21-годишен младеж са уведомени и от уважение към тях името му ще бъде запазено в тайна.

Обстоятелствата около трагичния инцидент се изясняват. Когато това стане, ръководството на университета ще може да коментира трагичния случай. "Студентите ни са уведомени и в момента при тях има на разположение психолози", каза г-н Аспегрен. "Изразяваме дълбоки съболезнования към семейството и приятелите на студента", допълни президентът на АУБ.

"Най-големият ни приоритет в момента е да подкрепим с каквото можем семейството на студента в този тежък за тях момент", каза президентът на АУБ Кевин Аспегрен.

"Осигурили сме на разположение на нашите студенти психолози и преподаватели, които разговарят с тях в този трагичен момент", допълни той. Президентът на АУБ се срещна с повече от 600 студенти в аудиторията в академична сграда "Балкански" в ранния следобед в четвъртък. В 19:30 ч. тази вечер в университетски комплекс "Скаптопара" ще се проведе бдение със свещи в памет на загиналия младеж.

"Нашите молитви и мисли са насочени към семейството и приятелите на студента", каза още Аспегрен. Студентът е паднал от третия етаж на Студентски център "Америка за България" по обяд.

Разследващи увериха, че става въпрос за изключително нелепа смърт. Студентът е видял свои близки, докато е обядвал в столовата на третия етаж на новия център в студентския кампус. Решил да ги викне и да им помаха от терасата, но за нещастие полетял надолу от 7-8 метра височина. Нещастен случай е, а не самоубийство, категорични са от благоевградската полиция, след като са разпитани свидетели на трагедията. Инцидентът е станал пред очите на десетки студенти и служители на АУБ, които останали потресени от смъртта на младежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай