Строители отново блокираха пътя София - Варна

Строители отново блокираха пътя София - Варна | StandartNews.com

Шумен. Около 200 строители от „Автомагистрали-Черно море" отново блокираха пътя София-Варна край Шумен. Те не възнамеряват да го освободят, докато не им бъдат дадени дължимите от държавата 13 млн. лева за строежа на най-новата отсечка от магистрала „Хемус" край Шумен, предаде БГНЕС.

Това е поредна блокада на пътя. Акциите започнаха заради неизплащане на заплати на работниците.

"Крайни сме, но нямаме избор", заяви изпълнителният директор на фирмата Петя Стоянова. Тя добави, че така или иначе няма пари за материали, не може да се работи и хората са готови да стоят на пътя с дни.

Протестната акция доведе до образуването на километрична тапа от камиони и коли, а напрежението ескалира. Строителите пропускат само линейки, мина и една кола с две деца с диабет.

От фирмата твърдят, че ще чакат или уведомление за банков превод на дължимите пари, или на място да дойде ресорният министър Десислава Терзиева. Полицията вече започна да търси алтернативни маршрути за трафика.

В началото на месеца от строителното министерство и пътната агенция обясниха, че до момента от шуменската фирма не са представили сертификати за извършена през тази година работа. Терзиева поясни, че е внесла искане правителството да отпусне целево финансиране за обекта, тъй като този строеж се финансира от бюджета и се определя като изключително важен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай