Странните хранителни навици на милиардерите

Какви са те

Странните хранителни навици на милиардерите | StandartNews.com

Източник: GettyImages

Всеки има странни навици. Ще обърнем внимание на тези свързани с храната на милиардерите.

И докато някои експериментират с модерните хранителни прищявки като палео диетата и веганството, някои други богаташи обичат да ядат шоколад за закуска или пък пропускат да се хранят в продължение на цели дни, предаде „ДарикНюз“.

Илон Мъск

Главният изпълнителен директор на Tesla определено не може да се похвали с най-здравословната диета. „Ако имаше начин да не ям, за да мога да работя повече, нямаше да ям“, споделя в своята автобиография Мъск. Неотдавна милиардерът каза, че изяжда по една поничка всяка сутрин, а когато няма той залага на шоколадов десерт от типа на "Сникърс" и "Марс".

 „Опитвам се да намаля сладките неща, зная, че трябва да ям омлет сутрин", каза Мъск в свое интервю преди няколко години. За свое основно хранене той приема вечерята, като любими са му френската кухня и американското барбекю.

Бил Гейтс

Създателят на "Майкрософт" не крие, че е пристрастен към диетичната кола и пие поне по 4-5 кенчета всеки ден. Освен това Бил Гейтс закусва всяка сутрин с детска зърнена закуска от шоколадови топчета.

Най-голямото му изкушение обаче били чийзбургерите.

Джеф Безос

Собственикът на "Амазон" споделя, че предпочита здравословната закуска. Всяка неделя сутрин обаче двамата с годеницата му нарушават диетата си с палачинки.

Преди няколко години Безос влезе по страниците на пресата със странното меню, което си поръчал по време на среща малка компания за електронна търговия. Той хапнал закуска от средиземноморски октопод с картофи, бекон, кисело мляко със зелен чесън и поширано яйце.

Марк Зукърбърг

Създателят на "Фейсбук" закусва винаги едно и също - две сварени яйца със соев сос.

Зукърбърг също така е споделял, че ежедневно приема около 4 хиляди калории, което е почти два пъти повече от препоръчаното за мъже на неговата възраст. Любимата му храна е Макдоналдс, но той тренира усърдно жиу-жицу и ММА и гори голяма част от изядените калории.

Ричърд Брансън

Брансън споделя, че пие поне по 20 чаши чай всеки ден.

Милиардерът предпочита сорта "Английска закуска". Тъй като живее на частен остров, той закусва екзотични плодове, а понякога и дребен сорт риба, която е подобна на херингата.

За вечеря Ричард Брансън предпочита да дава партита, които обаче задължително приключват до 23 часа, защото тогава той си ляга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай