Столичният общински съвет заседава за бежанците и бюджета

Столичният общински съвет заседава за бежанците и бюджета | StandartNews.com

София. Днес Столичният общински съвет (СОС) ще има две заседания. На редовното ще бъдат обсъдени условията за съставяне на бюджетна прогноза за местните дейности за следващите три години. Зам.- кметът по финансите Дончо Барбалов е вносител на точката в дневния ред на заседанието.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е внесла предложение днес да бъде разгледана и числеността на служителите, които осъществяват аварийно-спасителни дейности. След това общинските съветници ще гласуват и за избор на комисия по номинация на обществен посредник на Столична община. По-късно трябва да бъде избран член на съвета на директорите на „Метрополитен" ЕАД, както и на съвета на директорите на „Егида – София" ЕАД. Създаването на работна група, която да извършва цялостен анализ на капитала на „Софийски имоти" ЕАД и да подготвя доклад за неговата актуализация, е поредната точка в дневния ред на редовното заседание на СОС.

В 13.00 часа ще започне извънредна сесия на Столичния общински съвет. На нея ще бъде обсъдено настаняването на бежанци на територията на столицата.

„Бежанците в София вече са над 4000". Това каза пред БНР Елен Герджиков, председател на Столичен общински съвет. Той алармира, че положението е извънредно в някои райони на столицата. „Общината няма финансови ресурси, за да се справи с тези проблеми", изтъкна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай