Ставаме хаджии на Великден за 1300 лв.

Глезят туристи с чеверме и вино в Банско

Ставаме хаджии на Великден за 1300 лв. | StandartNews.com

Необичайно дълга ваканция се очертава покрай Великден. Официалната почивка от 1 до 6 май е повод за ден-два отпуск. Тези, които успеят да измолят от шефа почивка на 29 и 30 април, печелят цели 10 дни ваканция. Късметлиите се уреждат с отдих от събота, 27 април, до Гергьовден. Проверка на "Стандарт" показа, че месец преди Великден телефоните на туроператорите прегряват от желаещи да пътуват.

Голям е интересът към Израел. Да станеш хаджия на Великден излиза малко под 1300 лева. Осемдневната екскурзия включва разходки до Тел Авив, река Йордан, Витлеем, Йерусалим и Мъртво море. На края на пътуването всеки получава официален сертификат за хаджийство. Снимка на фона на статуята "Христос Спасителя" пък струва малко над 2400 лева. В цената се включва още осемдневна екскурзия в страната на кафето - Бразилия. Полетите са пълни, споделят от Астрал Холидейс. Сафари в пустините на Дубай е една от най-екзотичните оферти, които десетки българи ще изберат за Великден. Петдневната екскурзия излиза малко над 1000 лева и включва обиколки из Дубай, като гвоздеят в програмата е посещение на най-високата сграда в света до момента - Принсес тауър. Самото сафари пък е най-вълнуващото преживяване, а накрая на изморителния ден се предлага барбекю, разказваха от Астрал холидейс пред "Стандарт". Програмата завършва с белиденс. Любителите на дългите пътешествия могат да изберат и Виетнам. Цената е 1700 евро за 10 нощувки.

За по-големите традиционалисти остава възможността за великденски екскурзии до Прага и Виена на цени от 600 лева, Гърция или Турция за под 150 лева с ваучери от сайтовете за колективно пазаруване. За да се потопите в разкоша и романтиката на Париж, ще трябва да се бръкнете за хилядарка. Тридневна разходка във Верона и Венеция излиза доста по-евтино - под 400 лева. Контакт с неповторимата английска култура и няколко дни в натоварения и живописен Лондон кара джоба ни да олекне с поне 1500 лева.

Желаещите да почиват в България също няма да бъдат разочаровани. За седем нощувки със закуски плюс обяд или вечеря на Великден в тризвездните хотели на Банско цената няма да е повече от 30 лева на човек на ден. Навсякъде ще има вкусно агнешко, все още се намира и превъзходно домашно вино, ще има и свежи салати. "Очакваме поне 7000-8000 души", заяви за "Стандарт" председателят на Туристическата асоциация в Банско Мариана Спасова. Тя увери, че по желание на гостите може да се организират и пикници в Пирин планина, където да се завъртят крехки агънца на чеверме. Излетът и купонът сред природата не се плащат допълнително, а са заложени в предложените пакети. За уикенда на Великден над 1500 гърци ще атакуват Банско, за да посрещнат празника в полите на Пирин планина. В Сандански пък почти всички над 3000 легла по квартири и хотели вече са заети, резервациите са направени още преди месец. В тризвездните хотели 3 нощувки със закуски и тържествен обяд са по стотина лева. В цената са включени и безплатни СПА процедури. Хит сред туристите е посещаването на винарски изби в Мелник, Рожен и другите селища, където дегустират прочутото мелнишко вино. "Между 12 и 18 лева плащат гостите за тази услуга, ако опитат от 3 вида вина, подплатени с вкусни мезета. Румънци са много от гостите на хотелите по добруджанското Черноморие за Великден, установи проверка на "Стандарт". С бонуса тридневният пакет в хотел "Лотос" на брега на морето в Белия град излиза около 120 лв. Албена също отваря 6 хотела за Великден, като в тях посреща 2000 гости. Според категорията и пакета цените на ден са от 57 лв. на човек до 80 лв. Тази година Албена дава възможност на гостите си за празника безплатно да се възползват от възможността да обиколят курорта на велосипед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай