Стана ясно колко кафе да пием на ден

Дневното количество е до 400 мг, това е максималната доза кафе за здрав човек

Стана ясно колко кафе да пием на ден | StandartNews.com

Колко кафе да пием на ден ?

Определянето на точния брой чаши кафе е трудно, тъй като съдържанието на кофеин може да варира в зависимост от вида на кафеените зърна, начина на приготвяне на напитката, колко е разредена с вода или дали е добавено мляко, като всичко това влияе върху количеството на активното вещество в чашата. Колкото по-изпечени са зърната, толкова повече активна съставка съдържат, пише „Труд“.

За възрастен човек препоръките са следните: можете да пиете до 110-210 мг кофеин наведнъж. Дневното количество е до 400 мг, това е максималната доза кафе за здрав човек - приблизително 3 до 5 чаши в зависимост от обема, или 4 чаши от 200 мл.

В допълнение към общите препоръки е необходимо да се вземат предвид индивидуалните характеристики на тялото. Ако след една или две чаши почувствате учестен пулс или имате проблеми със съня, по-добре го избягвайте изобщо. Хората, които имат гастрит, стомашна язва, глаукома, повишена нервност, нарушения на сърдечния ритъм и атеросклероза, се препоръчва да внимават с кафето.

Съдържание на кофеин в чаша кафе:

- разтворима напитка - 62-86 мг на 160 мл чаша;

- еспресо – чаша от 30 мл съдържа от 30 до 61 мг;

- филтрирано - в 160 мл - средно 116 мг;

- черна напитка от кафеварка - на чаша от 250 мл - от 65 до 121 мг;

- капучино - около 71-81 мг;

- безкофеинова напитка - 15 мг на чаша.

Смъртоносното количество кофеин за човека е около 10 г чист компонент. Ако преведете това в чаши, се оказва, че смъртоносната доза кафе е около 90-100 чаши еспресо. Невъзможно е да се изпие толкова, тъй като тялото ще се стреми да се отърве от голямото количество токсини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи