Срещу милиони. Имение на легендарен бос от СИК стана детски кът

Колко даде Британското училище в софия

Срещу милиони. Имение на легендарен бос от СИК стана детски кът | StandartNews.com

В детски център се е превърнала резиденцията на убития сикаджийски бос Дмитрий Минев – Руснака. Огромната сграда в баровския софийски квартал Витоша от няколко месеца насам приютява невръстните питомци на Британското училище в София.

Според сайта на школото в просторния имот, намиращ се на ул. „Иван Радоев“ 15, са настанени хлапета от детската градина и батковците им от първия етап на началното училище – от 1 до 4 клас.

Както си му е редът, малчуганите, чиито родители могат да си позволят огромните такси, се радват на небивал лукс. Освен свръхмодерното обзавеждане на класните стаи и елитни учители, питомците на детския филиал към британското школо в свободното от уроци време могат да играят на огромна спортна площадка или да си пишат домашните под сенките на малък парк в обширния двор.

Като бонус в топлите дни богаташките наследници имат възможност да се разхлаждат в открития басейн.

Честта да се нанесат в историческото имение на легендарния бос от СИК Дмитрий Минев – Руснака, е струвала З милиона евро на Британското училище в София.

А парите определено си струват, обясняват брокери. Четириетажната сграда, където до смъртта си живее Димата Руснака, е с площ от близо 1300 квадратни метра. Отделно има и парк от близо 5 декара.

След убийството на Руснака СИК на практика се разпада и престава да функционира. Малкото оцелели създатели на групировката се споразумяват за подялба на бизнеса и всеки тръгва по своя път, пише Флагман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай