Специални мерки на движението към "Маказа"

Специални мерки на движението към "Маказа" | StandartNews.com

Кърджали. Специални мерки влизат в действие по контрола на движението в Кърджали със заповед на директора на ОД на МВР комисар Петко Деведжиев във връзка със засиления автомобилен трафик през почивните дни към ГКПП "Маказа", съобщиха от областната дирекция на МВР в Кърджали.

В съвместен план на Пътна полиция и РУ "Полиция"-Кърджали са набелязани рисковите места, на които ще има засилено полицейско присъствие. Два патрулни автомобила в района на автогара "21 век" и на кръстовище в кв."Веселчане" ще се намесват в регулирането на движението при опасност от задръствания. С оглед сигурността на пешеходците са определени натоварени кръстовища, където полицаи ще подпомагат движението. В изготвения часови график са включени кръстовищата между бул."Беломорски" и ул."Отец Паисий", бул."Беломорски" и ул."Стадионска", бул."Беломорски" до ГПЧЕ „Христо Ботев" в областния център. Предвиден е един автопатрул с динамичен график според необходимостта при промяна в обстановката по движението.

През седмицата две сигнални писма, подписани от комисар Петко Деведжиев, са изпратени до кмета на Кърджали Хасан Азис за констатирани проблеми, създаващи условия за пътнотранспортни произшествия. Във връзка със зачестилите инциденти с пешеходци служители от сектор "Пътна полиция" са извършили оглед на съществуващите пешеходни пътеки по уличната мрежа в Кърджали.Изводът от проверката е, че е необходимо спешно възстановяване на маркировките, очертаващи пешеходните пътеки по всички улици на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай