Софийско ауди ударило челно жигулата на жертвите

Още един издъхна след касапницата до Аксаково

Софийско ауди ударило челно жигулата на жертвите | StandartNews.com

Варна. Две станаха жертвите на зверската верижна катастрофа, която стана на пътя Аксаково-Варна в събота. След сблъсъка в 13 ч на място загина 73-годишен мъж от село Змеево, пътувал в жигулито. По-късно в МБАЛ "Св. Анна" издъхна и 46-годишният шофьор на руското возило, който е от Добрич. Инцидентът стана на 100 м от отбивката за село Изворско, в района на Аксаковска панорама. Сблъскаха се четири коли - "Ауди", "БМВ", "ВАЗ" и "Опел". Според очевидци, "Ауди"-то със софийска регистрация се движело посока Варна-Добрич и след предприето изпреварване се блъснало челно в жигулито с добричка регистрация. Наложило се е пристигналите на място екипи да разрежат руското возило, за да извадят тялото на загиналия пътник.

Пострадали са други 5 души, като опасност за живота им няма. Водачката на "Ауди"-то, жена на 36 г., и двете деца, пътували с нея, са с контузии и фрактура на пръст. Настанени са за наблюдение в МБАЛ "Св. Анна", но опасност за живота им няма. Двамата мъже, пътуващи в "Опел"-а, на 49 г. и на 29 г. от Стара Загора, са прегледани. След като е установено, че са без опасност за живота и контузиите им не са тежки, са освободени за домашно лечение.
На мястото на катастрофата са изпратени три лекарски екипа от Варна и един от Аксаково. Двама от пострадалите пък са били закарани с частен автомобил до аксаковския филиал на Бърза помощ. Това съобщи пред радио "Фокус"-Варна управителят на Спешна помощ в града д-р Мая Рашева.

По случая е образувано досъдебно производство. Продължават процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата и причините, довели до сблъсъка, съобщават от полицията във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай