Сняг и поледици по пътищата на страната

Сняг и поледици по пътищата на страната | StandartNews.com

София. Първият работен в страната започва с температури от минус 10 до 6 градуса, поледици и сняг. Сняг вали в областите Видин, Перник, Сливен, Ямбол и в района на прохода. Много от пътните настилки са мокри, на места заснежени, но са обработени и опесъчени.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от АПИ. Без ограничения се осъществява движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Марица", "Черно море" и "Струма". По АМ "Люлин" има разрушена част от облицовъчните пана на дясна тръба на І-ви тунел посока (София-Перник). Там движението се пренасочва от активната лента в изпреварващата лента. Затворени за всички превозни средства са проходите "Златишки", "Върбишки" и "Троянски". Котленският проход е затворен за движение на превозни средства над 10 тона, като водачите могат да използват проходите "Ришки" и "Републиката".

Проходът "Петрохан" е затворен за движение на МПС над 12 тона, "Твърдишки" – за над 10 тона. "Дюлински" проход е затворен за тежкотоварни автомобили, а през "Вратник" също е забранено движението на МПС над 10 тона, уточняват още от агенцията.

Проходът "Шипка" е отворен за движение, но е забранено движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31 март.

Опасни и стръмни пътни участъци от Столична община са били обработени срещу заледяване през изминалата нощ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай