Смениха началниците на затворите в София, Бургас и Бойчиновци

Смениха началниците на затворите в София, Бургас и Бойчиновци | StandartNews.com

Началниците на три затвора в страната – в София, Бургас и Бойчиновци, освобождават постовете си. На тяхно място, със заповед на министъра на правосъдието, вече са назначени временно изпълняващи длъжността, информират от пресцентъра на правосъдното министерство.

Досегашният началник на Софийския затвор Петър Кръстев е преназначен като началник на сектор в затворническото общежитие „Полигона" към затвора в гр. Ловеч. Временно длъжността началник на затвора в София ще се изпълнява от Йолант Йорданов, който досега е заемал позицията на началник на сектор „Охрана и сигурност в арестите" при ГД „Изпълнение на наказанията" (ГДИН).

Началникът на затвора в гр. Бургас Деян Костов е упражнил правото си на ранно пенсиониране. На негово място, като временно изпълняващ, е назначен Бранимир Мангъров. До момента г-н Мангъров заема длъжността началник на сектор „Арести" в Областна служба „Изпълнение на наказанията", гр. Варна. Бранимир Мангъров беше изпълняващ длъжността началник на Бургаския затвор и в периода от 24 юни 2014 г. до 5 януари 2015г., докато Деян Костов водеше дело срещу дисциплинарното си уволнение (от лятото на 2012г.), което беше отменено от съда през декември м.г.

Досегашният началник на поправителния дом в Бойчиновци Мими Цочева, срещу която в момента има висящо дисциплинарно производство, е преназначена като началник на областната служба „Изпълнение на наказанията" в Монтана. Независимо от преназначаването й, дисциплинираното производство срещу нея продължава. За временен началник на поправителния дом в Бойчиновци е определен Иво Йорданов, който до момента е началник на Областна служба „Изпълнение на наказанията" – гр. Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай