След екшъна в "Орландовци": Календерска плати лечението на пребит

След екшъна в "Орландовци": Календерска плати лечението на пребит | StandartNews.com

Протестиращи се чудят дали Бареков иска да яхне недоволството им

Жената до Николай Бареков и спрягана за кандидат-кмет на София. Мария Календерска е платила здравните осигуровки и лечението на пострадалия Никола Петков. Това съобщиха брейкърите от 359ТV вчера. От "Пирогов" бяха поискали 800 лева за лечението на младежа, тъй като не е здравно осигурен. Част от приятелите му и протестиращите в кв. "Орландовци" решиха да събират пари, но инициативата им се оказа излишна.

"Благодарение на г-жа Мария Календерска този проблем вече е решен. Тя лично помогна на семейството на момчето с необходимата сума, която беше преведена по сметките на здравната каса", се съобщава на фейсбук страницата на брейкърите. Веднага обаче недоволните започнаха да си задават въпроси в социалните мрежи, дали зад размириците в гетата не се крият политически интереси. Още с началото на протестите срещу ромите се заговори, че евродепутатът Николай Бареков изпраща свои симпатизанти сред бунтарите.

За политически интереси заговори и вътрешният министър Румяна Бъчварова след вчерашното заседание на Министерския съвет. На въпрос вижда ли политическа обвързаност в случващото се в ромските махали Бъчварова отговори: "Може да се тълкува и по този начин. Специално в Орландовци поводът бе конкретен, битов. Организирането на последващите протести сигурно крие и някакви политически интереси". На площада в Орландовци пък се говори, че в дните след конфликта от събота са идвали младежи, отцепили се от организацията на Боян Расате, както и такива, близки до България без цензура. Според слуховете сред местните хора, имало провокатори, които искали просто да се бият, но и такива взели по двайсетина лева, за да предизвикат напрежение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай